Erkenning – Tenuitvoerlegging

Erkenning – Tenuitvoerlegging

Het is een rechtbankproces dat wordt aangespannen om een rechterlijke beslissing of tenuitvoerlegging die in het buitenland is uitgevaardigd in Turkije te erkennen of uitvoerbaar te maken. Erkenning-Tenuitvoerlegging wordt over het algemeen geopend om echtscheiding die in het buitenland zijn besloten in Turkije te laten erkennen. Het is van toepassing op alle gerechtelijke uitspraken. Om een ​​voorbeeld te geven; Wanneer de schuldeiser een uitvoerbare beslissing of contract in Turkije wil verwerken tegen de schuldenaar die in Nederland woont, moet hij een erkenning-tenuitvoerlegging rechtzaak aanspannen. Op deze manier kan de schuldenaar beslag leggen op goederen in Turkije.

Erkenning en tenuitvoerlegging is een soort vaststellingszaak die wordt ingediend door mensen die in Turkije nog geregisteerd zijn als getrouwden maar gescheiden zijn in hun woonland. Met dit rechtzaak proces wordt het registratie gewijzigd als het huidige burgerlijke staat. Dit verificatieproces wordt “erkenning” genoemd. Als een echtscheidingproces aanhangig is gemaakt bij een buitenlandse rechtbank en er wordt ook een beslissing genomen over voogdij, alimentatie en schadevergoeding, dan is het geen “erkenning” maar een “tenuitvoerlegging” proces.
Het is ook mogelijk dat de erkenning- tenuitvoerlegging jaren kan duren met verkeerde documenten en in de verkeerde procedure. Om deze reden is het belangrijk dat nodige documenten als andere kwesties is voldaan voordat de erkenning- tenuitvoerlegging proces wordt ingediend.

De problemen die u waarschijnlijk zul tegenkomen:

  • Ook als u in het buitenland bent gescheiden, zult u in Turkije getrouwd lijken. Daarom kun je niet hertrouwen.

  • U kunt moeilijkheden ondervinden bij het verkopen van uw goederen, u kunt problemen krijgen met de voogdij als u een gemeenschappelijk kind heeft.

  • Personen die de beslissing niet erkennen in Turkije, worden in Turkije als officiële ouders beschouwd voor kinderen die zijn geboren nadat hun ex-echtgenoot met iemand anders is getrouwd.

Anadolu Hukuk

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact