Strafrecht

Strafrecht

Strafrecht is een rechtsgebied dat bepaald of de daad een straf vormt, hoe hoog het straf moet zijn, of er een toepassing is van een straf. Met andere woorden, strafrecht bepaalt hoe het procedures van het onderzoek tot rechtbankproces, van rechtbankproces tot executie moet worden uitgevoerd.

Het strafrecht proces beperkt de vrijheid van de persoon onder verdenking van misdaad door middel van beschermingsmaatregelen zoals inbeslagname, huiszoeking, afluisteren van telefoon en media, en arrestatie Omdat bovengenoemde processen de persoonlijke vrijheid beperken, komen onrechtmatige praktijken vaker voor dan op andere rechtsgebieden. Om deze reden is het erg belangrijk om samen te werken met een deskundige advocaat. De verdachte of zijn advocaat heeft recht op bezwaar te maken tegen deze onderzoeksprocedures. Als de officier van justitie (aanklager) naar aanleiding van het onderzoek tot de conclusie komt dat de verdachte een misdrijf heeft gepleegd, bereidt hij een aanklacht tegen de verdachte voor, en start hij een rechtbank proces. De plichten van de gerechtelijke strafrechtbanken die bevoegd zijn om strafzaken in Turkije te behandelen, worden bepaald op basis van de aard van het misdaad en de hoogte van de straf. Strafrechtbanken bestaan uit twee soorten rechtbanken. De verdachte heeft ook recht op juridische bijstand van een advocaat in alle fasen van het proces voor de rechtbank.

De rechtbank kan beslissen over een “gerechtelijke boete”, “gevangenisstraf” of “veiligheidsmaatregel” als gevolg van het proces dat tegen de verdachte moet worden uıtgevoerd. In het besluit kunnen ok uitstel van de gevangenisstraf of uitstel van de bekendmaking van het vonnis worden toegepast. Het kan ook zijn dat opgelegde gevangenisstraf worden omgezet in een gerechtelijke boete. Nadat de fasen zoals strafzaak, hogeberoep en correctie van de beslissing zijn doorlopen, begint het executieproces met betrekking tot de definitieve gevangenisstraf. Zodra de gevangenisstraf definitief wordt, vindt de uitvoering ervan meestal plaats in een open of gesloten gevangenis. Verdachte kan uit de gevangenis worden vrijgelaten door gebruik te maken van proeftijd en voorwaardelijke invrijheidstelling wanneer hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit is afhankelijk van de aard van zijn misdaad.

In het strafrecht kunnen al deze processen worden gedefinieerd als het opsporing, vervolging en executie van het straf

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim